H&J

I&T (10)

Herman in 't Veen

Efficiente NAS-server

Ik wil het energieverbruik van mijn servers verminderen. Mijn Synology server is aan vervanging toe en daarnaast gebruik ik nog een oudere Mac mini als Mediabox. In de nieuwe situatie wil ik beide combineren op 1 compacte en efficiënte server. Aan een paar Tb storage…

Continue reading...
Herman in 't Veen

Mediabox

sonarr series overzicht

Op een oudere Mac mini heb ik een Linux omgeving ingericht met daarop de open source Proxmox hypervisor, waarin je virtuele machines (VMs) kan aanmaken en beheren. Daarop heb ik met wat hulp van mijn goede vriend Albert een omgeving ingericht voor het downloaden van…

Continue reading...
Herman in 't Veen

Moved Wheelies.nl to Gitlab

I moved my Wheelies.nl domain to TransIP and now host the website on GitLab! At TransIP I only registered my Wheelies.nl domain and ordered a forwarding service. Since my static website is made with Publii, I only had to change the settings to GitLab. Just creating a Gitlab…

Continue reading...

Google presenteert liveondertiteling

Over onderstaand artkel is nu inmiddels meer nieuws verschenen op Nu.nl. Enkele quotes uit dit artikel: Voor doven en slechthorenden zijn de meeste functies van smartphones goed te gebruiken, maar telefoneren en de consumptie van media met geluid kunnen nog altijd een obstakel vormen. Met…

Continue reading...
Herman in 't Veen

Publii website

In een discussie over website bouw en onderhoud met mijn vriend Albert kreeg ik een goede tip van hem: kijk eens naar Publii. Voor mijn website gebruikte ik tot dan toe Joomla!. Ik had ook wel eens naar Wordpress gekeken, maar dat is ook geen…

Continue reading...
Herman in 't Veen

Installeren Joomla!

Startpunt is een ingerichte webserver waarop Joomla! moet worden geinstalleerd. Joomla slaat de gegevens op in een database, dus moeten we een database aanmaken. Dat doen we via de volgende command line opdrachten: Kijk op de site van download.joomlacommunity.eu, zoek de gewenste versie en kopieer de link. Download…

Continue reading...
Herman in 't Veen

Vormgeving Joomla! website

Als je een website wil maken in Joomla! moet je een website template maken, dit template (een css style sheet) definieert de opmaak (vormgeving) van je site. Als je thuis bent in html en style sheets kun je die zelf maken, op het internet zijn…

Continue reading...
Herman in 't Veen

Maken Joomla! testomgeving

Met Joomla! kun je relatief eenvoudig websites bouwen, maar voor je iets kunt bouwen heb je een ontwikkelomgeving nodig. Zo'n intwikkelomgeving bestaat uit een webserver waarop je Joomla! kunt installeren, dit artikel legt uit hoe je die opzet. Als webserver gebruik ik een virtuele machine, die…

Continue reading...