H&J

Vakantie 2013: Monte Gordo

In 2013 zijn we 2 weken naar Monte Gordo geweest: vliegen vanaf Eelde met inclusief onze handbikes.

We waren op zoek naar een locatie aan het zuidoosten van de Algarve, waar het niet zo steil is, zodat we konden fietsen. Het was vroeg in het seizoen, in mei, en de temperatuur was heerlijk 20+ graden. In Monte Gordo waren geen bekende goed aangepaste hotels, maar ik had bij Disabled Acces Holidays een hotel gevonden.

We hadden bij BuitengewoonReizen gevraagd of ze dat hotel voor ons konden aanbieden mits het goed aangepast was. Het ging om het Yellow Praia Monte Gordo Beach hotel. Het hotel beweerde dat ze prima aangepast waren aangezien ze vaak probleemloos gasten met een rolstoel ontvingen. Wij zitten echter beide in een rolstoel, dan moet je dus zeker weten dat het goed zit.
Uiteindelijk hebben we besloten de gok te wagen, met de garantie van BuitengewoonReizen dat ze bij problemen iets anders zouden zoeken.

De vlucht en de reis van het vliegveld naar het hotel verliepen prima, de reis naar het hotel was geregeld door BuitengewoonReizen en werd uitgevoerd door Accessible Portugal.een uiterst behulpzame organisatie die zelf ook reizen organiseert (maar geen geschikte locatie in Monte Gordo had). Bij het hotel aangekomen zag de badkamer er niet best uit: zie onderstaande foto:

foto Yellow

Er was een douchebak waar een vlonder van dezelfde hoogte in kon worden gezet en een vlonder die tussen douchebak en bad kon worden gezet. Je kon dan in een gewone stoel onder de douche, waarbij je een transfer van je rolstoel op de vlonder naar de douchestoel moest maken. Echter op de vlonder konden we niet goed komen.

Later bleek pas dat de vreemde surfplank, die in de douchebak van foto 1 stond, dwars over het bad kon worden vastgezet. Op die manier kon je een transfer van je rolstoel naast het bad naar de plank boven het bad maken. Dat was voor ons een oplossing, niet ideaal maar toch wel werkbaar. Zie onderstaande foto.

Badplank Yellow

Verder hebben we ons daar prima vermaakt, de kust is prachtig met vlonders langs het strand waar je goed overheen kan rijden. Als je het strand op wilt moet je nog wel door een stuk rul zand, dus dat lukt je alleen niet. je kunt mooi fietsen naar Villa Real de San Antonio alwaar je met het pontje naar Spanje kon oversteken.  

Al met al eenprima vakantie voor 2 weekjes.