H&J

Vakantie 2015 Cyprus

In september 2015 zijn we, samen met twee vriendinnen, naar C&A Apartments in Polis op Cyprus geweest. Het is een familie die samen een bedrijf met 19 goed aangepaste appartementen runnen. Het complex is goed aangepast en beschikt over een zwembad met tillift en verhoogde ligbedden.
De familie verhuurt ADL hulpmiddelen, scootmobiels etc. om hun gasten maximaal te faciliteren. Verder runt de familie ook een vervoersbedrijf met 3 aangepaste buseen en 1 aangepaste auto. Het complex ligt in een mooie omgeving in noord-west Cyprus op ca. 2 km afstand van de zee.

Voor rolstoelers is het strand in Latchi, ca. 4 km afstand, uitstekend aangepast, met een aangepast toilet dichtbij. Er is een stukje strand verhard t.b.v. rolstoelgebruikers en in de zomer is er de Seatrack om in zee te komen. In Latchi zijn er voor rolstoelgebruikers tevens mogelijkheden voor een boottocht en parasailing!

Als je meer van het eiland wil zien dan kun je dagtrips maken, of je ergens laten afzetten en ophalen. Omdat C&A Apartments ook trips voor anderen boekt moet je er wel vroeg bij zijn, de agenda hiervoor loopt snel vol!

Het is erg prettig dat winkels en restaurants in Polis en Latchi goed ingesteld zijn op rolstoelgebruikers. De omgeving heeft wel hoogteverschillen, dus eigen kracht, wat hulp of een scootmobiel zijn wel nodig. Er kan bij C&A Apartments ook worden gegeten, er worden aantrekkelijke gezonde en lekkere Cypriotische
maaltijden geserveerd.

Onze conclusie is dat C&A Apartments een heerlijke omgeving is voor een onbezorgde vakantie in een warme en prettige sfeer.