Greta app instellingen
C't 2024

Greta app

De Greta app ondersteunt mensen met een hoor- of zichtbeperking bij het kijken naar films thuis of in de bioscoop. Het aantal ondersteunde films is voorlopig nog beperkt, maar dit zou een eerste stap naar een doorbraak kunnen zijn!
Onderstaand de app informatie, Nederlands zou ook binnenkort worden toegevoegd. 

GRETA - jouw app voor magische gedeelde momenten op groot scherm! De GRETA-app speelt verschillende speciale versies in de bioscoop en thuis. Zo kunnen anderstaligen en mensen met een visuele of auditieve beperking samen films beleven en genieten in dezelfde bioscoopzaal.

De GRETA-app biedt momenteel de volgende functies (op dit moment zijn niet alle functies in alle landen beschikbaar, controleer de details in de app):

Meertalige nasynchronisatie, ondertitels en originele versies
Audioversies: originele Engelse versies, evenals nagesynchroniseerde versies in het Spaans, Frans, Oekraïens, Turks en meer
Ondertitels: Engels, Spaans, Frans, Oekraïens, Turks en meer

Toegankelijkheidsversies:
+ Audiodescriptie voor slechtziende filmfans
+ SDH-ondertiteling voor filmfans met gehoorproblemen
+ NIEUW: Geluidsversterking voor slechthorende filmliefhebbers en hoortoestelgebruikers
+ BINNENKORT: Gebarentaalvideo's

Audiofilm:
- Dankzij het filmgeluid in combinatie met de audiodescriptie kunt u zowel thuis als onderweg genieten van de film met het originele filmgeluid en de stemmen van de acteurs.

De app herkent automatisch het filmgeluid in de bioscoop en thuis en speelt de geselecteerde speciale versie synchroon met de film. Het synchroniseren duurt slechts enkele seconden.

Met GRETA kun je eindelijk op een gemakkelijke manier films ervaren. Je kunt nu elke film op elk moment in elke bioscoop bekijken, alleen of met je vrienden. Wij verzorgen de films in opdracht van de filmdistributeurs.

Dit is hoe het werkt:
• Installeer GRETA op je mobiele telefoon
• Registreer je bij instellingen, log in
• Download de gewenste versie, idealiter terwijl je nog thuis bent (WiFi). Wanneer de film start, hoef je alleen maar op ‘Play’ te drukken, waarna de app automatisch het filmgeluid herkent. Vergeet niet je favoriete koptelefoon mee te nemen! Uiteraard kun je GRETA op elk moment pauzeren en als je doorgaat, start de geselecteerde versie altijd automatisch op het juiste punt van de film. Klinkt gemakkelijk? Het is eenvoudig!

Voor meertalige versies: De app controleert of het tijdstip van de voorstelling klopt en of je daadwerkelijk in de bioscoop bent. Sta een nauwkeurige lokalisatie toe. Na een succesvolle controle verschijnt er een play-knop en kan het filmplezier beginnen.

Bijzonderheden van deze app:
• Compatibel met iOS 14.0 en hoger
• Je kunt op elk moment autonoom en zelfstandig naar elke bioscoop naar keuze gaan
• Ga meteen aan de slag en probeer GRETA zodat je magische gedeelde filmmomenten beleeft.
• Kan in elke bioscoop worden gebruikt met elke film (lokale taal)
• Eenvoudig en eenvoudig te gebruiken
• Vlekkeloze, betrouwbare prestaties in de bioscoop en thuis (DVD, VoD, Blu-Ray)
• Dankzij een geïntegreerde stopfunctie kunt u de filmversie op elk gewenst moment pauzeren
• Vanzelfsprekend kunt u alle versies ook op elk moment handmatig synchroniseren en het volume van de gesproken audioversies en de lettergrootte van de ondertitels aanpassen. • Voor filmliefhebbers met een visuele of auditieve beperking: u hoeft niet niemand die u vergezelt, noch iemand die in uw oor fluistert of u erop wijst wat er wordt gezegd of wat er op het scherm gebeurt