H&J

Vakantie 2011: Curacao

Met familie 11 dagen naar Curacao, geweldig mooi! Het eiland is niet goed ingesteld op mensen in een rolstoel, maar dit wordt langzaam beter.
Vliegen was uitstekend geregeld. Transfer naar het hotel ook (maar veel te duur, zie ArkeFly). We zaten in Hotel Lion's Dive bij het Sea Aquarium. Het hotel heeft goed aangepaste kamers, maar om je rond het hotel te verplaatsen moet je wel sterk zijn of hulp hebben: er is veel hoogteverschil en de hellingen zijn te doen, maar wel steil.

Onze vakantie met ArkeFly gevlogen. Het cabine personeel is vriendelijk, maar wat onervaren: aankondigingen in gebrekkig Engels, geen idee hoe het rolstoeltje aan boord uitvouwt.
Wat erg vervelend was is dat je rolstoel niet naar de gate komt op Schiphol (daarvoor betaalt ArkeFly niet). Dat betekent gedoe met zo'n duwstoel en wachten bij de speciale bagage.
Wat ook nogal vreemd was, was dat je stoel bij het boarden op Curacao bezet kan zijn. Je moet dan maar en ander plekje zoeken Totdat je stoel vrij komt na de landing op Aruba.
De kosten voor transport van/naar het hotel die ArkeFly rekent zijn exorbitant hoog, 210 dollar! Dan heb je wel een bus waar je in je rolstoel in kan. Als je zelf met wat hulp / tillen in een mini bus kan komen is dat veel goedkoper, zo'n 150 ANF ( ca. 90 dollar).
Mijn advies: liever geen ArkeFly!